sreda, 27. februar 2013

Kaj je s to užaljenostjo?? Zakaj nastopa kot eden izmed sprožilcev tesnobe v meni? 8




Odpustim si, da sem sprejela in si dopustila sebe videt kot žrtev užaljenosti X/drugih, ki so užaljenost uporabljali kot sredstvo dresure / čustveno izsiljevanje / izsiljevanje pozornosti.
Ko opazim, da se dojemam kot žrtev užaljenosti X/drugih – se ustavim in diham.
Vidim/realiziram/razumem, da lahko na užaljenost X/drugih reagiram na več načinov:
-lahko se ji podredim, da bi zadostila drugemu, s tem izključim sebe in si posledično ustvarim tesnobo,
-lahko se ji nadredim, da bi zadostila sebi, s čimer izključim drugega in si posledično ustvarim tesnobo,
-lahko se soočim z njo brez obsojanja in zahtevam razlago užaljenega ter mu tako odzrcalim njegovo užaljenost nazaj, hkrati pa vidim tudi svoje prekoračitve za katere se po potrebi opravičim in tako preprečim lastno tesnobo.
Namesto da se vidim kot žrtev užaljenosti X/drugih ki užaljenost bolj ali manj zavestno uporabljajo kot sredstvo dresure / čustveno izsiljevanje / izsiljevanje pozornosti, se z užaljenostjo drugih raje soočim z zavedanjem, da se soočam z UmZ programom in užaljenosti drugih ne jemljem osebno.

Odpustim si, da sem sprejela in si dopustila s svojo nestrpnostjo 'izzivat' X/druge za katere vem da se hitro/pogosto užalijo.
Ko opazim, da sem nestrpna do ljudi, za katere vem, da se hitro/pogosto užalijo – se ustavim in diham.
Vidim/realiziram/razumem, da gre za vzajemno zanko / ekstremno spolzki teren… v bistvu pa samo za dva UmZ programa, ki se vzajemno privlačita/dopolnjujeta/podpirata.
Namesto da z nestrpnostjo sodelujem pri vzajemnem izzivanju z užaljenostjo (X/drugega), raje vstanem znotraj sebe kot strpnost in se tako zazrem v oči užaljenosti (ki bi naj posledično izvisela?).

Odpustim si, da nisem sprejela in si dopustila realizirat da užaljenost nastopa tudi kot posledica namišljenega ali resničnega občutka prezira, podcenjevanja, manjvrednosti.
Ko opazim, da nekoga preziram, podcenjujem, vrednotim kot manjvrednega – se ustavim in diham.
Vidim/realiziram/razumem, da so posledice takšnega početja neugodne in nepotrebne za oba v odnosu.
Namesto da drugega preziram, podcenjujem, vrednotim kot manjvrednega, se raje odpovem obstoju v energiji z negativnim nabojem in občutku tesnobe…

Odpustim si, da nisem sprejela in si dopustila realizirati, da čustveno preobčutljivi ljudje skušajo čim bolj ugoditi drugim s pomočjo domnevanja kaj si drugi želijo – zato da bi jih drugi sprejeli, imeli radi in spoštovali.

Odpustim si, da sem sprejela in si dopustila prezirati UmZ programe drugih.
Ko opazim, da preziram UmZ programe drugih – se ustavim in diham.
Vidim/realiziram/razumem, da drugi to dojemajo kot da preziram njih same; če jim ne razložim, da preziram le določen UmZ progam in jim po možnosti razložim njegovo delovanje. Zavedam se, da se s prezirom lastnih UmZ programov ločujem od njih in si tako preprečujem soočenje z njimi.
Namesto da UmZ programe preziram, si raje dovolim postati eno z njimi in si tako dam možnost da jih odpravim pri sebi ali da jih pomagam odpravit drugim in tako odpravljam lastno tesnobo. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar